Ugnstekt falukorv med örtmos och fruktsalsa

Falukorven blir extra lättlagad i ugnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g falukorv, Må Gott
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 tsk ströbröd
  • Örtmos:
  • 400 g potatis, mjölig sort
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 tsk matfett
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk persilja, hackad
  • 2 tsk gräslök, skivad
  • Salsa:
  • 1 äpple
  • 1 dm gurka
  • 2 cm purjolök
  • ½ lime
  • 1 tsk honung, flytande
  • 1 tsk citronmeliss, hackad
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Ugn: 225º
  2. Ta bort skinnet från korven och skär den i 1 cm tjocka skivor. Bred senap på skivorna och varva dem med skivor av lök i ugnssäkra formar. Strö över ströbröd. Stek korven i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
  3. Skala och koka potatisen i bitar i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt mjölk och matfett värmas upp i kastrullen. Mosa sönder potatisen med en ballongvisp eller vispa försiktigt med elvisp. Rör moset fluffigt och smaksätt med salt, peppar, persilja och gräslök. Lägg moset vid sidan av korven i formarna.
  4. Skölj äpple, gurka och purjolök. Kärna ur äpple och gurka och skär i tärningar. Strimla purjolöken. Blanda samman med lime, honung och citronmeliss. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera till korv och mos.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept