Ugnstekt lax med saffran

Persisk matlagning innehåller mycket färska örtkryddor. de

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 bitar skinn- och benfri laxfilè, ca 500 g
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1/2 tsk grillkrydda
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • 1 msk hett vatten
  • 2 dl Kelda matlagningsgrädde
  • 1/2 dl hackade färska örter t ex timjan, rosmarin, persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och krydda fisken.
  3. Blanda saffran och vatten och låt det dra en stund.
  4. Blanda grädden med saffranslösningen och häll det över fisken.
  5. Fördela de färska örterna i en rand över varje fiskbit.
  6. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min.

Kommentarer

Enkelt och ändå smakrikt. Tack/olfo

Liknande recept

@epax

Lax och sparris under täcke

En laxgratäng med några favoritingredienser; laxfilé, rökt lax, sparris och parmesan. Kommer från en Allers-tidning för flera år sedan. Använd färska ingredienser – annars…

@lolan

Ålands entré

Vinnaren av mattävlingen Ålandsmenyn i hotell- och restaurangskolan. Den såg så himla god ut så jag delar med mig av den.