Ullas köttfärslimpa med svamp

Jag brukar göra köttfärslimpan på älgfärs, men man kan naturligtvis använda annan köttfärs.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 7 hg älgfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk potatismospulver
  • 0,5 dl grädde eller creme fraiche
  • en liten finhackad gul lök
  • ca 100 gram finhackad svamp, t ex kantareller eller taggsvamp
  • 2 krossade enbär
  • salt
  • vitpeppar
  • aromat
  • ev. olja eller smält smör till pensling

Gör så här

  1. Blanda ihop älgfärs med ett ägg, potatismospulver, grädde, hackad lök, svamp och kryddor. Forma till en avlång limpa och lägg den i en smord ugnsfast form. Pensla eventuellt med lite olja eller smält smör. Grädda i 175 graders ugn på andra eller tredje falsen nerifrån i ca 1 timme. Servera den i skivor med en enkel brunsås, potatis, lingonsylt eller gelé och grönsaker. Gärna kokta grönsaker.En god och enkel middag som passar både till vardag och helg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept