Ullas läckra kycklingfilé

En festrätt med smak av citron och rose´peppar. Annorlunda och gott! Servera en god örtagårdssås till samt potatis eller en färggrann rotsakspytt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4-6 kycklingfileer
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt
  • peppar
  • Marinad:
  • 2 msk konjak
  • saften av ½ citron
  • 2 tsk rosepeppar
  • Några kvistar timjan
  • Tillbehör:
  • Potatis eller rotsakspytt
  • Örtagårdssås:
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 dl persilja
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Saften av 1 lime

Gör så här

  1. Ansa filéerna och halvera dem på längden (om de är tjocka). Skär rutmönster på ovansidan med en vass kniv. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en tjock plastpåse och häll över marinaden. Knyt ihop påsen och ställ den kallt 1-2 tim. Ta upp filéerna ur marinaden och torka av dem med hushållspapper. Salta och peppra. Hetta upp margarinet i en stekpanna och lägg i köttet med den rutade sidan neråt. Stek ca 4 - 5 minuter på varje sida. Sänk värmen och efterstek till köttet är genomstekt. Prova med en sticka.Örtagårdssås: Kör vitlök, basilika och persilja i en mixer eller hacka mycket fint för hand. Tillsätt creme fraiche och yoghurt, lite i taget. Smaksätt med limesaft, salt och peppar

Kommentarer

Det här var verkligen gott! Gjorde det härom kvällen när vi hade gäster, alla tyckte om det! Tack! Hälsn PIA

Liknande recept