Underbart goda glutenfria scones

Det absolut godaste glutenfria brödet jag smakat! Sconesen har perfekt gyllenbrun, krispig yta och en ljus, fluffig insida. Så ska det smaka! Lägg alla torra ingredienser i en skål kvällen innan. På morgonen är det bara att tillsätta fil och smör, knåda lite och in i ugnen! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl durramjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk psylliumfröskal
  • 2 tsk potatisfiber/pofiber
  • 2 krm salt
  • 4 dl filmjölk, eventuellt laktosfri
  • 50 g smör, eventuellt laktosfritt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smör och fil. Blanda degen med händerna tills du har en jämn smet. Den ska vara kletig. Dela degen och lägg deghalvorna på smort bakplåtspapper. Pudra över mjöl och forma till runda scones.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills ytan har en gyllene färg. Ta ut och låt svalna något före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…