Ungersk gurksallad

Gjorde denna som tillbehör igår till stekt ryggbiff och potatisgratäng...blev suuupergod

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor gurka
  • 1 tsk salt
  • 1 röd paprika
  • Dressingen:
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk mild vinäger
  • ½ -1 tsk stark paprikakrydda
  • 2 msk gräddfil eller creme fraiche
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala gurkan och skär sedan gurkan i jämna tunna skivor
  2. Lägg gurkskivorna i en skål och strö över salt.
  3. Använd dina händer för att blanda gurkan och saltet tillsammans så att all gurka är täckta med salt.
  4. Låt gurkan vara i 15-20 minuter för att vätskan ska försvinna.
  5. Gör dressingen medan gurkan ligger i saltet.
  6. Pressa 2 vitlöksklyftor.
  7. Vispa ihop pressad vitlök och vinäger paprikakrydda gräddfil och olja.
  8. När det har gått 15-20 minuter lägg gurkan i ett durkslag och låt vätskan rinna av.
  9. Lägg sedan en liten tallrik (eller något liknande) över gurkorna i durkslaget och tryck försiktigt för att pressa ut så mycket vätska som möjligt.
  10. Hacka den röda paprikan i ej för små bitar.
  11. Torka gurkskivorna torra med hushållspapper.
  12. Lägg nu tillbaka gurkan i skålen och blanda försiktigt ner dressingen tillsammans med den hackade paprikan.
  13. Låt gärna salladen stå i en halvtimme innan servering för bästa smak.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…