Västerbottenlax med kräftor

Lyxig lax med nordisk smak av kräftor, västerbottenost och löjrom. En bra bjudrätt eftersom den kan förberedas i god tid, sen är det bara att sätta in laxen i ugnen vid servering. Servera med potatismos, gärna smaksatt med hackad dill.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 laxfiléer, portionsbitar à 150 g
  • 1 tsk salt
  • 50 g löjrom
  • Dill
  • Fyllning:
  • 170 g kräftstjärtar, avrunnen vikt
  • 3 msk crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 dl västerbottenost, riven
  • 2 msk dill, hackad
  • ½ krm kajennpeppar
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Ugn 225°
  2. Gör ett snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit, så du får en ficka.
  3. Se till att du inte skär igenom skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändar.
  4. Hacka kräftorna grovt och blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen.
  5. Fördela fyllningen i fickorna.
  6. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Hit kan du förbereda.
  7. Baka laxen i mitten av ugnen 12-15 minuter.
  8. Toppa med en klick rom och garnera med dill.
  9. Servera med potatismos, gärna smaksatt med hackad dill.
  10. Lycka till!

Kommentarer

Det här var helt magiskt!
Det här blev absolut en laxfavorit. Supergott! Tack så mycket för receptet.
Underbart god festrätt. HögstA POÄNG. Lättlagad, god och lättsmält.
Jättegod! Jätteenkel! En klar succé. 1000 tack för ett superrecept. Till och med sonen som inte gillar fisk var förtjust. Har också använt djufryst öringfilé med lika gott resultat.
Denna rätt ger jag en klar femma supergod. Kram SEA
Låter underbart gott.Ska ta och göra det i helgen....Lämnar kommentar vad det blir för betyg!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…