Västerbottenspaj med saffran

Saffran ger en touch av jul och gör pajen uppiggande gul. Pajen kan med fördel göras någon dag i förväg så att smakerna får sätta sig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • 1 litet ägg
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 3 dl kaffegrädde
  • 1 paket saffran, ½g
  • 350 g västerbottensost
  • ½ tsk salt
  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda mjöl, smör och salt till en grynig massa. Knäck i ägget och blanda snabbt ihop till en jämn deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform eller en kakform med avtagbara kanter. Låt formen stå i kylen i minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Täck kanterna med folie. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta bort folien.
  5. Vispa ägg, grädde och saffran lätt i en skål. Riv osten och rör ner i smeten. Krydda med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet.
  6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills pajen stannat och fått fin färg.
  7. Låt pajen svalna något. Skär den sedan i fina små bitar och lägg upp på ett fat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…