Västerbottentortilla

Dubbelmackor med pesto, smältande västerbottenost, skinka och oliver. Vill du göra mackorna helt vegetariska så uteslut skinkan. Ugnsgratinering eller inte är en smaksak - båda varianterna blir fina!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 små tortillabröd
  • 50 g rökt skinka
  • 10 svarta oliver
  • 5 dl riven västerbottenost
  • 1 dl pesto
  • Ruccolasallad
  • Garnering:
  • Pesto
  • 1 dl svarta oliver
  • 4 msk rostade pinjenötter
  • Gröna salladsblad

Gör så här

  1. Hacka skinkan och oliverna. Blanda skinka, oliver, ost (spara ev litet till garnering) och pesto. Fördela blandningen på hälften av bröden, ända ut i kanterna. Lägg några ruccolablad på varje. Lägg på resterande bröd som lock.
  2. Stek bröden i torr grillpanna eller ett vanligt stekjärn. Vänd efter några minuter och grädda andra sidan. Om du tillreder i ugn ska ugnsvärmen vara 250°. Då lägger du på litet riven ost och gratinerar högt upp några minuter tills osten smält. Oavsett hur du väljer att göra ska bröden sedan skäras i tårtbitar och läggas upp på tallrikar ovanpå gröna salladsblad.
  3. Garnering: Ringla litet pesto över, lägg på några oliver och strö över pinjenötter.
  4. Servera med en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…