Våfflor med passionscurd och fluff

En sötsyrlig våffla med curd, passionsfrukt och marängfluff. Mums!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Våfflor:
  • 25 g smör, eventuellt laktosfritt
  • 3 ägg
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Passionscurd:
  • 2 äggulor
  • 3 ägg
  • 175 g smör, eventuellt laktosfritt
  • 3 dl socker
  • 3/4 dl färskpressad citronsaft
  • 1½ dl urgröpta passionsfrukter
  • Marängfluff:
  • 2 äggvitor
  • 1½ dl socker
  • Garnering:
  • Citronmeliss eller mynta

Gör så här

  1. Passionscurden:
  2. Vispa ihop äggulor och ägg. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det smälta under omrörning. Rör ner citronsaft och passionsfrukt. Vispa ner äggen, använd gärna ballongvisp. Sjud under oavbruten vispning tills curden tjocknar. Sila bort kärnorna genom en finmaskig sil. Häll över krämen i en skål och låt kallna. Täck med plastfolie och låt stå övertäckt i kylskåp över natten.
  3. Våfflor:
  4. Smält smöret och vispa ihop det med ägg, potatismjöl, socker, vaniljsocker och salt till en smet. Grädda våfflor.
  5. Marängfluff:
  6. Vispa äggvitorna till skum i en bunke. Vispa i hälften av sockret. Vispa i resten av sockret i två-tre omgångar.
  7. Toppa våfflorna med curd och fluff. Bränn fluffen med brylébrännare så att marängen får fin färg. Garnera med citronmeliss eller mynta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…