Våfflor med salt karamell, banan och bär

Frasig våffla med en läcker karamellsås, banan, bär och glass tackar inte många nej till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Våfflor:
  • 4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 msk rörsocker strö
  • 50 g smält smör
  • 6 dl mjölk
  • Salt karamellsås:
  • 2 dl ljust muscovadorörsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 50 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 nypa flingsalt
  • Servering:
  • Banan
  • Bär
  • Glass

Gör så här

  1. Separera äggen. Vispa äggvitan styv, ställ åt sidan. Blanda mjöl, bikarbonat och socker i en separat skål. Tillsätt äggulorna, smält smör och sockret och blanda.
  2. Tillsätt mjölken under omrörning och rör tills det blir en jämn smet. Vänd till sist ner äggvitan. Grädda våfflorna i ett våffeljärn.
  3. Häll alla ingredienser förutom grädden till karamellsåsen i en liten gryta. Värm upp på svag värme och rör om då och då tills allt har löst sig. Höj värmen och tillsätt grädden när det börjar bubbla. Koka 2-3 minuter, dra av från värmen och tillsätt flingsalt.
  4. Servera våfflorna med banan, bär och glass. Ringla karamellsåsen över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…