Valnötsbröd med quinoa

Ett annorlunda, prickigt och poröst bröd med quinoa och valnötter. Lätt att skära i fina skivor och är supergott till ost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g svart quinoa
  • 25 g jäst, ½ paket
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk rörsocker
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 100 g ljust och milt fullkornsmjöl av vete, knappt 2 dl
  • 5 dl vetemjöl, 300 g
  • 3 dl grovhackade valnötter, 150 g

Gör så här

  1. Koka quinoa i vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt det svalna.
  2. Smula jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen är löst. Vispa samman äggen och tillsätt dem tillsammans med socker, sirap, salt och två sorters mjöl. Blanda allt.
  3. Rör till sist ner quinoa och grovhackade valnötter. Blanda väl. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd 2-liters limpform. Låt jäsa till nästan dubbel storlek ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Baka brödet långt ner i ugnen tills det är genomgräddat, 45-55 minuter. Låt stå en stund, vänd sedan upp limpan på ett bakgaller för att svalna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…