Valnötskliecha

Inbakade kakor med härlig fyllning av valnötter och kardemumma.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl mjölk, 3%
  • 2 dl yoghurt
  • 50 g jäst
  • 12 dl vetemjöl
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk brödkrydda
  • 4 dl smör eller margarin
  • Valnötsfyllning:
  • 3 msk socker
  • 4 dl hackade valnötter
  • 1 msk vatten
  • 1 msk malen kardemumma
  • Pensling:
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Börja med valnötsfyllningen. Blanda ihop socker, valnötter, vatten och kardemumma.
  2. Värm mjölk och yoghurt fingervarmt. smula ner jästen i en stor degbunke och rör ut den med degvätskan, lite i taget. Blanda ihop mjöl, socker, salt, brödkrydda och smör.
  3. Tillsätt jästblandningen. arbeta i maskin tills degen är smidig.
  4. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del tunt. Tryck ut cirklar, ca 3-4 cm i diameter, med ett glas. Lägg en tesked av valnötsfyllningen i mitten. Tryck ihop kanterna. Ta tag i den ena kanten, vik den inåt och tryck in den med fingertopparna så att den fastnar. Grö samma sak med nästa bit tills hela kanten är vikt inåt omlott.
  5. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills de får gyllenbrun färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…