Vanilj- och myntamarinerade jordgubbar

Sommarens absoluta favoritdessert för mig! Fräsch, lagom lätt och vacker!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 kvistar färsk mynta
  • ½ dl finklippta blad av färsk mynta
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Klyv vaniljstången på längden och lägg den, vattnet, sockret och myntakvistarna i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och låt suda i ca tio minuter. Rör om då och då. Ställ lagen att svalna.
  2. Lägg jordgubbarna i en serveringsskål. Klyv dem om de är stora. Varva med finklippt mynta.
  3. Sila den avsvalnade lagen och häll över jordgubbarna. Låt stå och dra ½-2 timmar.
  4. Servera helst med mascarponeost till, men vaniljglass, turkisk yoghurt eller crème fraiche går också fint! Ett sötare skumvin passar underbart väl till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…