Vaniljsnurror med mandel

Baka gärna 2 satser och variera fyllningen med tex 150 g riven mandelmassa och hackade nötter eller kanel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 1 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 14-15 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 g sötmandel
  • 150 g mjukt smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering:
  • 1 ägg
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Smält matfettet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke och häll över degvätskan. Rör till jästen har löst sig.
  2. Tillsätt salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig.
  3. Låt jäsa under bakduk på varm, dragfri plats ca 30 minuter.
  4. Fyllning:
  5. Finhacka mandeln. Blanda alla ingredienser till en smidig massa.
  6. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i 2 delar och kavla ut dem till rektanglar.
  7. Fördela fyllningen på halva ytan av degplattan och vik den dubbel med långsidorna mot varandra.
  8. Skär tväröver i ca 2 cm breda remsor. Tänj och brid samman degremsorna till knutar.
  9. Lägg bullarna på en plåt med bakpapper och låt dem jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  10. Vispa upp ägget lite lätt. Pensla bullarna och strö över pärlsockret.
  11. Grädda mitt i ugnen i 225 grader 8-10 minuter.
  12. Låt kallna på galler under bakduk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…