Vårfräsch pasta

En pastarätt med friska och fräscha smaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g färsk spaghetti
  • 16 skivor prosciutto eller annan lufttorkad skinka
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe salladslök
  • 20 haricots verts
  • 1 liten squash
  • 1 morot
  • 12 cocktailtomater
  • salt
  • peppar
  • 1 dl färskriven parmesan
  • 1 kruka bladpersilja
  • 100 g ricotta
  • Citronsås:
  • ca 150 g smör
  • skal och saft av 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili
  • 1 rosmarinkvist
  • 2-3 timjankvistar
  • Garnering:
  • 1 dl riven parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper, lägg på skinkan och rosta i ugnen 10-12 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Koka pastan enligt anvisningarna. Låt rinna av. Ansa och skala grönsakerna och skär dem i mindre bitar.
  2. Citronsås: lägg 100 g av smöret och de övriga ingredienserna i en kastrull. Vitlök och chili läggs i hela. Hetta upp försiktigt i ca 5 minuter. Sila såsen och häll tillbaka i samma kastrull.
  3. Rör ner grönsakerna i såsen och fräs runt 2-3 minuter.
  4. Lägg i pastan, det sparade smöret och skinkan och fräs runt tills smöret har smält. Salta och peppra. Rör i parmesan och repade persiljeblad. Klicka på ricottan och garnera med riven parmesan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…