Varm camenbert med svamp

Ost och svamp är en härlig kombination och det här är en trevlig buffèrätt. Gör i ordning svampröran dagen före bjudningen och låt den sen följa med osten in i ugnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl färska champinjoner eller kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 päron
  • ½ kruka basilika
  • 25 g valnötter
  • 500 g camenbert

Gör så här

  1. Ugnsvärme 200 grader
  2. Borsta svampen och stek i smöret. Tillsätt päronet skuret i klyftor mot slutet. Hacka basilikan och krossa valnötterna. Blanda med svampen.
  3. Ställ osten på bakpappersklädd plåt i ugnen ca 10 minuter så att den smälter lite lätt inuti. Toppa med svampröran.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr