Varm pastasallad med pesto

Vegetarisk sallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pesto:
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 tsk havssalt
  • 40 g pinjenötter, rostade
  • 60 g färsk basilika
  • 50 g parmesan
  • 80 ml extra vergine olivolja
  • 500 g pastasnäckor
  • 2 msk olivolja
  • 150 g kapris, avrunnen och torkade
  • 2 msk extra vergine olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 3 tomater urkärnade ock tärnade
  • 300 g späd grön sparris, halverad och förvälld
  • 2 msk balsamvinäger
  • 200 g rucolasallat,skuren i 3 cm långa bitar
  • Hyvlad parmesan, till servering

Gör så här

  1. Pesto:
  2. Mal vitlök, havssalt och pinjenötter i en matberedare.
  3. Tillsätt basilikan och parmesan och kör tills allt är finmalt.
  4. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan motorn är igång och kör till en slät sås.
  5. Lägg pastan i en stor kastrull med kokande vatten och koka den enligt bruksanvisningen på paketet.
  6. Låt den sedan rinna av noga.
  7. Hetta under tiden upp olivolja i en stekpanna, lägg i kaprisen
  8. och stek den på stark värme i 4-5 minuter eller tills den är knaprig.Rör om då och då .Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper.
  9. Hetta upp olivoljan i samma stekpanna på medelgod värme och fräs vitlök, tomater och sparris i 1-2 minuter under ständig omröring.
  10. Rör ner balsamvinäger.
  11. Lägg upp den avrunna pastan i en stor serveringsskäl.
  12. Vänd ner peston noga.
  13. Låt svalna något.
  14. Tillsätt tomatblandningen och rucola och krydda med salt och svatrpeppar efter smak.
  15. Blanda allt noga och strö över kapris och hyvlad parmesan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept