Varm riskaka med hemgjord jordgubbssylt

Läcker och snabb kaka/pudding som kan serveras som efterrätt eller som ett matigt mellanmål.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl färdig risgrynsgröt, 500 g (gärna osötad)
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Jordgubbssylt:
  • Ca 250 g frysta jordgubbar
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda gröt, ägg, mjölk, mandelmjöl och vaniljsocker i en bunke. Häll smeten i en insmord ugnsform och gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Jordgubbssylt:
  4. Häll jordgubbar och socker i en kastrull och låt koka 5 minuter. Häll över i en skål och låt svalna något.
  5. Låt riskakan stå 5 minuter innan servering och servera med jordgubbssylten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…