Varm smörgåstårta

En enkel, mättande och samtidigt festlig rätt att bjuda på.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 vitt formbröd skuret i 4 längder eller 4 st landgångsbröd
  • Fyllning 1:
  • 1 gul lök
  • 4 tomater
  • 1 msk creme fraiche
  • 1 halv paprika
  • 1 halv tsk salt
  • Fyllning 2 :
  • 3 msk margarin
  • 2 msk hackad persilja
  • Fyllning 3:
  • 1 burk eller tub kaviar
  • 3 ägg
  • 1 liten purjolök
  • 1 dl majonäs
  • 1 äggvita
  • riven ost

Gör så här

  1. 1. Hacka löken och fräs den i lite margarin.
  2. Hacka tomaterna och paprikan och låt allt småputtra i pannan. Tillsätt salt och creme fraich. När massan svalnat bred ut den på första brödskivan.
  3. 2. Blanda och bred persiljesmöret på den andra brödskivan.
  4. 3. Koka och hacka äggen, strimla purjolöken. Blanda kaviar, majonäs, purjo och äggen. Vispa vitan till hårt skum och vänd ner den i majonäsblandningen. Bred ut en fjärdedel av blandningen på den tredje brödskivan. Bred ut resten av smeten över hela tårtan.
  5. Strö rikligt med riven ost över hela tårtan. Gratinera i ugnen 250 grader 10 min .
  6. Servera omedelbar med sallad och en kall öl.
  7. Fyllningarna går utmärkt att göra dagen före.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ullac

Mias smörgåstårta

Den här tårtan har jag ätit många gånger. Min dotter gjorde den till alla kalas. Den är jättegod och enkel att göra. Den är…

@surlimpan

Varm cocktailtårta

Den här goda smörgåstårtan fick jag av en jobbarkompis för många år sen. Vi har ätit och bjudit på den ofta, man har nästan…