Vegansk gryta med en touch av afrika

Improviserade som jag brukar och resultatet blev faktiskt ljuvligt! Det här receptet kommer jag göra om fler gånger!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk harissa
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g gröna linser
  • 8 st kokta potatisar
  • 1 dl cashewnötter

Gör så här

  1. Skär vitkålen i tunna strimlor och stek i en gjutjärnspanna tillsammans med löken som finhackats. Tillsätt paprikapulvret och spiskummin vid stekning. Stek tills kålen mjuknat. Jag använde solrosolja till stekning men kan tänka mig att även jordnötsolja skulle passa fint.
  2. När kålen har mjuknat och löken är glansig så tillsätter du de krossade tomaterna, harissan & linserna som är kokta. Häll även i de kokta potatisarna hela. Potatisarna ska vara rätt små. Använde såna kokta som man kan köpa på burk
  3. Koka allt på låg värme i ungefär en timme och servera med fullkornsris. Garnera med cashewnötter eller jordnötter och koriander.
  4. Grytan blev oerhört god och "lagom" het! Hoppas att du vågar testa!
  5. OBS! Salta efter behag! Smaken är som baken när det gäller salt & garnityr!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…