Vegetarisk lasagne

Det här receptet har jag använt många gånger till både kalas och för att göra lunchlådor till mig själv. Det är så bra för att det blir mycket mat, alla tycker om den, det är lätt att göra och den går att förbereda halvvägs eller laga några dagar innan så att det inte blir så mycket jobb samma dag du har bjudning. Grunden är en sås som även går att använda som vegetarisk “köttfärssås”. Basen är mycket finhackad champinjon och purjo som gör såsen matig och smakrik. Det kan låta konstigt med så mycket svamp och purjo, men jag lovar att det blir supersmaskigt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl riktigt finhackad purjolök
  • 10 dl riktigt finhackad champinjoner
  • 800 g krossad tomat
  • 4 dl creme fraiche
  • 4 dl finrivna morötter
  • 2 dl sköljda röda linser
  • 1,5 tsk sambal oelek
  • 6 msk touch of taste vegetariska buljong
  • 4 tsk salt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2msk tomatpurre´
  • 125g mozzarella
  • 1 liten zucchini
  • 1 dl riven, stark ost
  • Glutenfria lasagneplattor

Gör så här

  1. Stek den finhackade purjolöken, svampen och paprikapulvret på låg värme tills det är mjukt.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och puttra ca 15-20 min tills linserna är mjuka.
  3. Lägg ett lager sås i botten på en 25x30cm stor form. Lägg ett lager lasagneplattor på såsen och täck med ett lager sås till. Lägg på skivad mozzarella och skivad zucchini samt ytterligare ett lager lasagneplattor. Täck med den sista såsen och stark riven ost.
  4. Grädda i ugn på 175C tills mjuk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept