Vegetarisk lasagne med kesella

En riktigt smal men mycket god vegetarisk lasagne för alla som vill äta lite lättare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 lasagneplattor, 200 g
  • Fyllning 1:
  • 250 g hel fryst spenat
  • 2½ dl kesella
  • 1 tsk spiskummin
  • Fyllning 2:
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • Béchamelsås:
  • 8 dl lättmjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen muskot
  • 2 dl mager gratängost, 10%

Gör så här

  1. Fyllning 1:
  2. Värm ugnen till 200°. Tina spenaten och hacka den grovt. Blanda med kesella och spiskummin. Lägg ett lager lasagneplattor i bottnen på en ugnssäker form. Bred ut spenatkesellan ovanpå.
  3. Fyllning 2:
  4. Hacka löken. Blanda med tomatkross, pressad vitlök, salt, svartpeppar och oregano i en kastrull. Låt koka upp. Lägg ett lager plattor ovanpå spenatkesellan och häll på tomatsåsen.
  5. Vispa ut vetemjölet i en liten del av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Koka upp och låt koka någon minut.
  6. Dra från plattan och rör i ägget, salt och malen muskot. Lägg ett lager lasagneplattor ovanpå tomatsåsen.
  7. Häll över bèchamelsåsen och strö över osten.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
  9. Servera med en fräsch vitkålsallad till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept