Vegetarisk lasagne med parmesan

Grön lasagne med parmesan En röd-grön lasagne som både ser läcker ut och smakar utmärkt! Så god och annorlunda. En fräsch lunch eller varför inte till bjudning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g lasagneplattor med spenat(förkokta, el färska)
  • 500 g hackad spenat, fryst går bra
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl gröna oliver, urkärnade
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ dl tomatpuré
  • 5 dl vit sås, bechamelsås
  • 1 pkt mozarellaost
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl soltorkade tomater, i olja eller buljong
  • Olivolja till stekning
  • 1 buljongtärning, grönsaksbuljong
  • Oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Bechamelsås:
  • 50 g smör
  • 1/2 dl mjöl
  • 5 dl standardmjölk
  • 0,5 tsk riven muskot
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Finhacka den gula löken. Finhacka paprikan. Fräs den och löken i olivolja tills den får färg. Pressa ner vitlöksklyftorna.
  2. Tina spenaten något och tillsätt den. Låt puttra några minuter och lägg i den krossade tomaten och tomatpurén. Späd såsen om den blir för tjock. Tillsätt buljongen och låt den puttra i cirka 10 minuter. Lägg i oliverna på slutet och smaka av med salt, peppar och oregano.
  3. Gör den vita såsen; smält smöret och och tillsätt mjölet. Vispa till en klimpfri smet. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Låt koka under omrörning i minst fem minuter. Smaksätt med muskot, salt, peppar och rör ner den rivna parmesanosten i den.
  4. Smörj en större ugnsfast form med smör. Skär mozarellaosten i skivor. Lägg några skedar tomatsås i botten, varva lager lasagneplattor med vitsås, mozarellaost och tomatsås. På den översta lagret brer du bechamelsåsen och toppar med den soltorkade tomaten hackad i små bitar.
  5. Gratinera lasagnen i cirka 35 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept