Vegetarisk paj med feta och broccoli

Enkel, god och kanske inte helt nyttig paj som går snabbt att göra och är smaskig både kall och varm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl mjöl (minst hälften vetemjöl)
  • 1 msk vatten
  • 250 g cocktailtomater (1 låda)
  • 200 g fetaost (1 paket)
  • 250 g broccoli (1 knippa)
  • 250 g philadelphia vitlök/gräslök (1 ask)
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Oregano

Gör så här

  1. Smula ner smöret i mjölblandningen, tillsätt lite vatten och arbeta snabbt ihop till en slät degklump. Lägg in den i plastfolie i kylen i minst en kvart.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla degen och lägg i en stor pajform (eller bara tryck ut den för hand). Förgrädda i 15 minuter.
  4. Dela broccolin i mindre buketter och skiva stjälkarna (skala de först, det yttre lagret är lite bittert). Lägg broccolibitar i kokande vatten. Låt de koka i 2-3 minuter bara.
  5. Skölj och dela cocktailtomaterna.
  6. Tärna fetan.
  7. Blanda mjölk, ägg och philadelphia väl. Tillsätt lite oregano.
  8. Lägg ner feta, tomater och broccoli i pajskalet, häll över mjölk-blandningen.
  9. Grädda i 30-40 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept