Vegowok med jordnötter

Kan varieras genom att använda cashewnötter istället för jordnötter. Prova att byta ut en del grönsaker mot andra du gillar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 knippa salladslök
  • 2 ½ cm ingefära
  • 3 morötter
  • 100 g sockerärter
  • 1 litet huvud savoykål
  • 50 g rostade jordnötter
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 msk mörk soja
  • 1 msk risvinsvinäger
  • 2 tsk flytande honung
  • 20 g sojabönsgroddar

Gör så här

  1. Ansa och hacka salladslökarna. Skala ingefäran och strimla den fint. Skala morötterna och strimla dem fint. Skär sockerärterna i diagonala bitar.
  2. Ta av de yttre bladen från savoykålen och halvera huvudet. Skär bort stammen och strimla bladen fint. Hacka jordnötterna grovt med en vass kniv.
  3. Hetta upp oljan i en stor wok. Lägg i salladslök, ingefära och morötter. Woka 2 min. Lägg i sockerärter och kål och woka ytterligare 2 min.
  4. Lägg jordnötssmör, soja, vinäger och honung i en skål. Rör om tills allt är väl blandat och tillsätt det till woken. Woka 1 min.
  5. Tillsätt groddar och jordnötter. Blanda väl och woka 1 min tills alla grönsaker är mjuka och genomvarma. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…