Vilda norrlandskotletter

Förr var kotletter festmat, i dag är det härlig variationsrik vardagsmat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • Salt
  • Peppar
  • Matfett till stekning
  • 150 g fryst brysselkål
  • Viltsås:
  • 1 ½ msk smör eller margarin
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • ½ köttbuljongstärning
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 krm timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 msk svartvinbärsgelé
  • Ca 2 msk créme fraiche
  • ½ -1 msk krossade enbär

Gör så här

  1. Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med vatten och vin och smula ner buljongtärning.
  2. Koka upp såsen och rör ner grädden, lite i sänder. Tillsätt timjan och salta och peppra. Koka sakta 5-10 minuter tills såsen är lagom tjockt. Smaka sedan av den med gelé, créme fraiche och hälften av enbären.
  3. Koka brysselkålen. Salta och peppra kotletterna och stek dem i matfett. Servera kotletterna med nykokt potatis, brysselkål och gelé och strö det sista av enbären över såsen vid serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…