Köttfärskebab med hemmagjord Kebabkrydda
Supergott, nyttigt och enkelt! Jag använder laktosfri turkisk yoghurt, så blir rätten helt laktosfri.
Färsbiffar går ju att variera i det oändliga bara man har ett bra grundrecept och lite fantasi. Min svärfar har alltid kokt kall pressad potatis i sin smet, medan jag oftast har ströbröd i min, och det bara för att jag är lite latare. Vill du ha en fetare färs så blanda i valfri mängd fläskfärs. Grädde, mjölk eller vatten? Ja, det är ju en smaksak! Ett tips är att istället för vanligt kranvatten ha i Ramlösa eller annat bordsvatten, det är möjligt att det inte gör någon skillnad, utan det bara är inbillning från min sida, men jag tycker det blir gott. Förslag på smaksättning: Torkad svamp, färska örter och grönpeppar. Soltorkade tomater, oliver, fetaost och basilika. Chili, vitlök, och massor med persilja En trevlig krämig mögelost är aldrig fel att ha i. Olika kryddor sås som paprikapulver, curry, spiskummin, ingefära är aldrig fel att använda i biffar. Lika så är massor med mjukt stekta lökringar en höjdare att servera till naturella biffar.
Supergott, nyttigt och enkelt! Jag använder laktosfri turkisk yoghurt, så blir rätten helt laktosfri.
En längtan till Turkisk mat
Svecia, paprika och lufttorkad skinka lyfter våfflorna till oanade höjder! Våffelsmet och tillbehör kan göras i förväg.
Passar bra till lunchrätt också
Originalreceptet från www.paleoskafferiet.se är med löjrom men det hade inte jag hemma så räkor blev det, gott det med! Det går även att steka…
Den berömda surkålsgrytan från Alsace är underbar vintermat, lika god för humöret som för kroppen. Koktiden är lång men grytan går bra att förbereda…