Viltköttbullar

Om man har tillgång till viltkött, så är det här ett bra recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g fläskfärs
  • 400 g viltfärs älg, ren eller rådjur
  • 1 ägg
  • 3 dl grädde
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 krm nymald kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 buljongtärning
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbröd med 1 dl grädde och låt svälla 5 minuter. Bryn den hackade löken i lite smör och låt den svalna.
  2. Tillsätt ägg, kryddor och den brynta löken i ströbrödsblandningen. Blanda ned färsen och rör den smidig.
  3. Rulla små köttbullar och lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila 15-20 minuter.
  4. Bryn köttbullarna i smör tills de får en jämn fin brun färg. Lägg över bullarna i en gryta.
  5. Vispa ur stekpannan med 1 dl vatten och häll det i grytan tillsammans med 2 dl grädde och buljongtärningen. Låt småputtra i 5 minuter, red av såsen om den är tunn.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Köttbullarna smakar bäst nygjorda direkt ur pannan med lingonsylt, pressgurka och ett gott knäckebröd. Servera kokt mandelpotatis eller mos till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…