Vinkokt kycklingfilé

Servera till ris eller couscous.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Matolja till stekning
  • 3 vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 3 tomater
  • ½ dl soltorkade, inlagda tomater
  • 1 palsternacka
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 msk tomatpurè
  • 1-2 lagerblad
  • 1 pkt tinad bladspenat
  • ½ gul lök, finhackad
  • Salt
  • Peppar
  • 1 pkt bacon

Gör så här

  1. Krydda kycklingfiléerna runtom med salt och peppar och bryn dem i lite olja i en tjockbottnad gryta. Dela vitlöksklyftorna och champinjonerna. Skär de färska tomater i klyftor, hacka de torkade tomaterna grovt och skär palsternackan i små bitar. Låt allt fräsa med kycklingen någon minut.
  2. Häll på vinet och hönsbuljongen, tillsätt tomatpurén och lagerblad. Låt sjuda i ca: 30 minuter. Fräs spenaten med lökar. Smaksätt med salt och peppar. Knaperstek baconet. Servera…

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…