Vinkokt laxfilé med dill- och kaprissås

Festmat i lunchlådan. passar som söndagsmiddag, det som blir över tas med i måndagens matlåda

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 port laxfilé, skinnfri
  • 1,25 dl vitt vin, torrt
  • 1 dl vatten
  • Sås:
  • 1 msk olivolja
  • 1 st schalottenlök, hackad
  • 0,75 dl vitt vin, torrt
  • 1 msk citronjuice
  • 4 msk kapris
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 krm salt
  • Peppar
  • 3 msk dill, hackad

Gör så här

  1. Lägg laxbitarna i en kastrull, precis så laxen får plats. Häll över hälften av vinet och lite vatten så att filéerna täcks. Koka upp och småkoka 6 minuter under lock. Ta bort kastrullen från spisen. Häll av spadet.
  2. Hetta upp oljan och fräs löken i någon minut i en stekpanna. Häll i vinet. Koka ihop en aning. Tillsätt citronjuicen, kapris och koka en minut till. Ta bort pannan från spisen och rör ner créme fraiche, lite salt och peppar samt dill.
  3. Servera laxen med såsen och lättkokta grönsaker. Sockerärtor och broccoli.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr