Vinstuvat kycklingbröst

En god rätt som smakar gott med färsk pasta och en tomatsallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g färska champinjoner
  • 1 schalottenlök
  • Smör till stekning
  • 1 1/4 dl torrt vitt vin
  • 4 cl torr vit vermouth
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 20 blad citronmeliss

Gör så här

  1. Strimla kycklingfiléerna. Salta och peppra köttet lätt.
  2. Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka schalottenlöken. Smält smöret och fräs först kycklingköttet sedan löken och svampen. Häll på vin och vermouth och låt det reducera en aning. Tillsätt grädden och koka in till en simmig sås. Skölj och finhacka citronmelissen och tillsätt den. Låt alltsammans bli genomvarmt och smaka av med salt och peppar. Servera med färsk pasta och en tomatsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept