Vit choklad cheesecake

Du som gillar både vit och mörk choklad, så är detta en perfekt efterrätt för dig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smält smör
  • 225 g digestivekex
  • 2 msk kakao
  • Fyllning:
  • 100 g färskost naturell
  • 250 g kesella naturell, 10%
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • Rivet skal och saft från en halv citron
  • 200 g vit choklad
  • Garnering:
  • Björnbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda smält smör med mixade kex och kakao.
  3. Tryck ut smulorna i en bakplåtspappersklädd form med löstagbar botten, 24 cm i diameter.
  4. Grädda i ugnen 10 minuter. Låt svalna.
  5. Blanda samman färskost, kesella, ägg och socker till en homogen massa. Rör ner citronskal och saft.
  6. Smält chokladen försiktigt i en skål över vattenbad.
  7. Rör ner chokladen i fyllningen och häll den över botten i formen.
  8. Grädda ytterligare 45-55 minuter tills fyllningen stelnat.
  9. Låt kallna och lägg på björnbär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…