Vit choklad-och björnbärsfinal

Lagom stor och ljuvligt god är desserten som avrundas vid en middag eller buffé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 2 limer
  • 5 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • Garnering:
  • 200 g björnbär
  • Några kvistar mynta

Gör så här

  1. Hacka chokladen och smält den försiktigt över vattenbad på svag värme. Tänk på att vit choklad är mer känslig för värme än mörk choklad.
  2. Riv skalet av limerna.
  3. Vispa grädden. Vispa äggulorna. Blanda ner gulorna i chokladen under kraftig vispning. Vänd ner grädden och slutligen limeskal.
  4. Fördela moussen i 8 glas. Täck med plastfolie och låt stå kallt minst 4 timmar, gärna över natten.
  5. Fördela björnbären över moussen i glasen och garnera med myntablad vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…