Vit choklad- och citronkräm med sommarbär

Läcker kräm serverad i glas och toppad med röda vinbär och hallon.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Vit choklad- och citronkräm:
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl pressad citronsaft
  • ½ dl socker
  • 4 äggulor
  • Garnering:
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl hallon
  • 1 dl röda vinbär

Gör så här

  1. Finhacka chokladen. Koka upp grädde med citronsaft och socker. Vispa i chokladen och rör smeten slät.
  2. Vispa upp äggulorna i en separat bunke.
  3. Häll den heta chokladgrädden under vispning i en tunn stråle i äggulorna. Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt försiktigt smeten tjockna på svag värme under omröning.
  4. Häll upp krämen i vackra glas och låt stelna i kylen minst 3 timmar. Vispa grädden lätt tillsammans med florsocker.
  5. Toppa glasen med grädde och färska bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…