Vit chokladmousse med fruktsalsa

En mumsig efterrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit blockchoklad
  • 2 dl kesella
  • 1 mango
  • 2 nektariner eller persikor
  • ½ dl mynta, hackade blad
  • 1 msk socker eller flytande honung
  • 200 g björnbär

Gör så här

  1. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad. Blanda den smälta chokladen med kesellan, rör ner grädden.
  2. Fördela smeten i 8 glas och ställ i kylen att stelna minst 2 timmar.
  3. Skala och kärna ur frukten och skär den i små tärningar.
  4. Blanda med mynta och socker (eller honung) och ställ i kylen.
  5. Skeda salsan över moussen strax före servering.
  6. ( istället för mango, nektariner o persikor använde vi frysta hallon o blåbär)

Kommentarer

Detta recept har jag sen tidigare, det är sååååå gott!!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…