Vitkål Bolognese

Bäst dagen efter

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 140 g bacon
  • Färsk rosmarin
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 lök
  • Oregano
  • 500 g köttfärs
  • Lite rött vin
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 burk (200 g) soltorkade tomater
  • ½ vitkålshuvud

Gör så här

  1. Stek bacon i bitar i lite smör.
  2. Finhacka rosmarin och strö över.
  3. Tillsätt Finhackad vitlök och lök.
  4. Lägg i köttfärsen och oregano.
  5. Häll i lite rödvin och tomaterna.
  6. Mixa de soltorkade tomaterna och tillsätt såsen. In i ugnen ca 1 timme, ca 180 grader.
  7. Krydda med salt och peppar.
  8. Finstrimla kålen med osthyvel eller vass kniv. Fräs med lite smör i en gryta eller stekpanna på ganska svag värme tills kålen börjar slakna.
  9. Späd med lite vatten, och koka under lock 3-5 min tills kålen är nätt och jämt mjuk.
  10. Servera med en god sallad till

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept