Vitlingfilé med cider

Cidern är underskattad i den svenska matlagningen, men i dess hemland Frankrike används den gärna till såväl fisk- som kötträtter. Här ackompanjerar den fina vitlingfiléer i god citronsås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g vitlingfilé
  • 3 dl äppelcider
  • Salt
  • Peppar
  • 2 citroner
  • 100 g smör eller margarin
  • Färsk dragon eller citronmeliss

Gör så här

  1. Lägg de tinade vitlingfiléerna i en fiskkittel eller kastrull. Häll över cider och salta och peppra. Låt fisken sjuda på svag värme 8-10 minuter tills den är genomkokt.
  2. Lägg upp vitlingen på ett varmt uppläggningsfat men spara spadet. Pressa saften ur en halv citron och klyfta resten av citronerna.
  3. Klicka ner matfettet i spadet under kraftig vispning och tillsätt den pressade citronsaften.
  4. Häll såsen över de varma fiskfiléerna och garnera med dragonblad eller citronmeliss och citronklyftor. Servera omedelbart.
  5. Servera med bladspenat och ris eller pressad potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…