Vitlöksbröd med soltorkade tomater.

Ett eget litet mumsigt vitlöksbröd som är enkelt att göra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 st hel franska, gärna dagsgammal. (Helst ej formbröd, utan riktig franska).
  • 1 krm svartpeppar.
  • 150-200 g saltat smör.
  • 100-150 g soltorkade tomater.
  • 50 g persilja.
  • Aluminiumfolie.

Gör så här

  1. Köp en riktigt franska hos ditt lokala bageri. Gärna dagsgammal.
  2. Värm upp ungen till ca 120-140 grader.
  3. Blanchera soltorkade tomater eller köp färdiginlagda.
  4. (Om du köper färdiginlagda, häll av oljan).
  5. Mixa dom soltorkade tomaterna med rumstempurerat smör, tillsätt vitlök, svartpeppar, persilja. Kör allt i mixern till en jämn finfördelad blandning 2-3 minuter.
  6. Skär sedan skåror i franskan nästan hela vägen ner i brödet, med ett avstånd på ca 1-2 cm mellan varje skåra.
  7. Fyll sedan försiktigt varje skåra i brödet med smörblandningen.
  8. Lägg brödet i ett paket av aluminiumfolie.
  9. Sätt in brödet i ugnen ca 15-30 minuter, beroende av ungskapacitet, brödets storlek.
  10. När brödet är färdigt ska all smörfyllning ha smält och brödet ska ha en krispig yta.
  11. Öppna upp paket, njut av doften och njut av brödet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…