Vitlökslimpor

Enkla och snabbakade limpor med pressad vitlök. Krävs ingen jäsning innan gräddning utan de jäser under tiden ugnen värms upp med dem inuti.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g jäst
  • 1 l vatten
  • ½ dl olja
  • 1 dl fibrex ( finns bl.a på hälsokostaffärer)
  • 1 dl ljus baksirap
  • 1 msk salt
  • 2-3 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 l rågsikt
  • Ca 7 dl vetemjöl
  • Pensling;
  • Vatten

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Ljumma vattnet till 37º, häll över jästen och rör tills jästen har löst sig.
  3. Tillsätt fibrex, olja, sirap, salt och vitlöken.
  4. Låt det stå och dra ca 5 minuter.
  5. Arbeta in rågsikten och tillsätt därefter vetemjölet lite i sänder tills degen släpper bunkens kanter.
  6. Tag upp på bakbordet och forma till 4 limpor.
  7. Lägg dem i långpannan (bakplåtspappersklädd).
  8. Nagga bröden, kan ev. smörja lite olja mellan den så är det lättare att sära på dem.
  9. Sätt in bröden i nedre delen av ugnen. den ska vara kall.
  10. Sätt på ugnen och grädda i ca 40 minuter. Fått fin färg.
  11. Pensla med vatten när de tas ut.
  12. Ugn; 225'
  13. Låt dem kallna på galler under en bakduk

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…