Vivians fläskfilé

En ljuvligt god fläskfilérätt från Danmark.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 800 g fläskfilé
  • Ca 10 skivor bacon
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk enbär
  • ½ dl vatten
  • 3 dl grädde
  • ½ msk vinbärsgelé
  • 75 g grönmögelost, gärna Dana blue
  • Ca 2 tsk soja
  • Garnering:
  • Vinbär
  • Färsk timjan

Gör så här

  1. Ugn: 200 grader
  2. Putsa fläskfilén och salta och peppra den lätt. Vira baconskivorna runtom. Stek köttet vackert gyllene runtom och lägg det i en eldfast form. Krossa enbären och lägg dem i formen tillsammans med vatten.
  3. Ställ formen mitt i ugnen och stek köttet klart, ca 30-35 minuter. Ta upp filéerna och vira in dem i folie. Sila vätskan och häll den i en kastrull. Tillsätt grädde och låt det koka upp. Riv osten och rör ner den i såsen. Låt den smälta. Smaka av med gelé och soja.
  4. Ta bort folien och skär köttet i ganska tjocka skivor. Lägg det i en form och häll eventuellt såsen bredvid. Garnera med bär och färska örter. Bjud hasselbackspotatis, en god grönsallad och gelé till.

Kommentarer

Stående ovationer från gammal till ung. :) Enkelt och gott. Minstingen på 8 år inklusive 16 åringen åt såsen med sked.... tills de hörde vad det var i den ;) 8 åringen tittade på mig och sa: -Ok, mamma det må vara äcklig ost i såsen men den här blir numer min favorit!
Lät godare än vad det var. Såsen var inget vidare. 3:a i betyg från mig.
Enkelt och fantastiskt gott. Fick många frågor ang. receptet.
Fantastiskt god! Omtyckt av alla våra gäster.
Vilket toppengott recept!!

Liknande recept