Wallenbergare

God rätt som man kan göra när man får tag på kalvfärs.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g kalvfärs
  • 4 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • ½ krm Epiche Riche (färdig kryddblandning)
  • 1 krm örtsalt
  • 2 msk smör till stekning

Gör så här

  1. Alla ingredienser skall vara kylskåpskalla. Arbeta in gulorna i färsen en i taget, därefter kryddorna.
  2. Arbeta in grädden - lite i taget - tills färsen är jämn och pösig. Den ska vara lite "kladdig/lös" i konsistensen.
  3. Forma färsen till 8 bulliga biffar och lägg dem på vattensköljd skärbräda. Stek på svag värme i 2 omgångar ca 4-5 min på varje sida.
  4. Pressad potatis eller potatismos är gott till. Även små gröna ärter och lingonsylt, gärna rårörd, hör till tycker jag.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept