Wienerschnitzel

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor kalvinnerlår
  • 1 ägg
  • vetemjöl
  • ströbröd
  • 4 citronskivor
  • 4 ansjovisfiléer
  • 1 msk kapris
  • 450 g små ärter
  • 1 dl olja
  • 15 g smör

Gör så här

  1. Banka ut köttet mycket tunt mellan plastfolie. Salta och peppra och klappa därefter köttet i mjöl och vänd det sedan i uppvispat ägg. Värm ärterna i sjudande vatten. Arrangera citron, ansjovis och kapris. Hetta upp olja och smör i stekpanna på medelgod värme. Vänd schnitzlarna i ströbröd just före stekningen och lägg sedan ned dem i den heta stekpannan. Sänk värmen och stek schnitzlarna färdiga på låg värme. Tag upp och låt rinna av på hushållspapper. Dekorera med citronskivorna och servera omedelbart.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr