Wok si Seitan

Det finns en massa olika sätt att variera sin seitan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 0,5 l vitkål
  • 2 st morötter
  • 3-4 st seitanfileér
  • 2 dl blandad svamp
  • 1 st röd lök
  • 0,5 st röd paprika
  • 1 dl sojasås
  • 0,5 dl sesamolja
  • 2 msk farinsocker
  • 2 tsk ingefära
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Strimla seitanfiléerna i lagom smala strimlor. Stek dessa i lite olja i en stekpanna eller wokpanna. Peppra med vitpeppar. När strimlorna fått färg och yta så lägg dem i en skål.
  2. Strimla morötterna och vitkålen i tunna strimlor. Stek morot och vitkål på medeltemperatur i ca 15 min. eller tills de blivit mjuka. Var noga med att vända om så att ingenting blir vidbränt. Tillsätt sedan svamp, rödlök och röd paprika och fortsätt att steka i 5-10 minuter. Häll sedan ned seitanstrimlorna.
  3. Rör sedan ner såsen, blandat på sesamoljan, sojasåsen, ingefäran och farinsockret. Låt puttra i ca. 5 min. på svag värme tills allt fått ta smak av såsen. Servera till ris eller risnudlar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr