Wokad kyckling med cashewnötter

Thaimat när den är som bäst, ja det är ju på en strand i självaste Thailand. Men när man är hemma i Sverige får man nöja sig med de underbara smakerna. Här har ni min favoriträtt i Thai kategorin.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 450 g kycklingfilé
  • 100 g cashewnötter
  • 2 paprikor (gärna i olika färger)
  • 6 salladslökar
  • 4 klyftor vitlök
  • Jordnötsolja
  • 2 msk torr sherry (eller madeira)
  • 3 msk hoisinsås
  • 2 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Koka ris enligt förpackning (ca 30 min).
  2. Ta bort stjälk och vitt innandöme från paprikan och skär i strimlor. Skiva salladslök (den gröna delen). Skala och finhacka vitlök. Strimla kyckling.
  3. Hetta upp en (wok-)panna på hög värme utan matfett. Rosta cashewnötterna ett par minuter tills de är lätt bruna. Lägg åt sidan.
  4. Woka: Ringla jordnötsolja i pannan. När pannan är het, lägg i vitlök. Låt steka i 5 sekunder. Tillsätt kyckling och paprika och stek i ca 2 minuter. Rör om.
  5. Tillsätt sherry och hosinsås och stek ytter­ligare ett par minuter, tills kycklingen är lätt genomstekt. Blanda. Tillsätt sesamolja och salladslök. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept