Yakiniku

En populär japansk rätt med mycket smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g frusen entrecôte eller biff
  • knappt ½ purjolök
  • Marinad:
  • 1 ½ dl japansk soja
  • ½ msk mirin (risvinsvinäger)
  • ½ dl sake eller torr sherry
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk honung
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Låt entrecôten halvtina.
  2. Skär entrecôten i mycket tunna skivor och strimla dessa om de blir för stora.
  3. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
  4. Varva köttskivorna med såsen och blanda ordentligt sa att såsen når köttet överallt.
  5. Låt marinera i minst 2 timmar.
  6. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i marinaden tills det mesta kokat in. Tillsätt purjolöken mot slutet. Strö över lite sesamfrö.
  7. Servera med ris, soja och en enkel sallad.

Kommentarer

Det här ska jag prova. Gillar yakiniku, åt det ofta när jag bodde i Sthlm. Kan jag köpa risvinsvinäger i vanlig mataffär? Tack för receptet.

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr