Yoghurtgratinerad kycklingfilé med spenat ris

En jättegod kycklingrätt med en gratinering som har både god kryddsmak och syrlighet från yoghurten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 2 st gula lökar
  • 1 l yoghurt naturell
  • 2 st ägg
  • 2 tsk hackad mynta
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk mald kummin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk riven parmesanost

Gör så här

  1. Hacka löken och låt den smälta ner på svag värme i en panna med olivolja. Ta upp löken och ställ åt sidan.
  2. Stek kycklingen i samma panna tills den fått fin färg. Lägg kyckling och lök i en ugnsäkerform.
  3. Låt yoghurten rinna av genom ett kaffefilter.
  4. Blanda ner ägg, mynta, vitlök, kummin, salt och peppar i yoghurten. Blanda väl.
  5. Häll blandningen över kycklingen och strö den rivan osten över. Baka i ugn på 175 grader i ca 40 min. eller till yoghurten fått fin färg och stannat av.
  6. Servera med kokt ris som du blandar med smörfräst bladspenat. En god sallad är också gott till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr