Yoghurtmarinerad kyckling med grönsakspytt och limesås

Från Ola Luritzsons GI-kokbok

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Yoghurtmarinad:
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 finhackad persilja
  • 1 msk färsk, finhackad timjan
  • salt och peppar
  • Grönsakspytt:
  • 1 grön squash
  • 1 pkt minimajs
  • 1 röd paprika
  • 4 salladslökar
  • olivolja
  • salt och peppar
  • Limesås:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden i en stor skål. Vänd kycklingfiléerna i marinaden. Täck över och låt stå i kylskåp i minst 4 timmar. Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt. Sätt ugnen på 250 grader. Halvera kycklingfiléerna och trä upp dem på spett. Grilla dem i ugnen ca 10 minuter tills de fått färg och är genomstekta. Skär alla grönsaker och fräs dem lätt i en stekpanna i lite olivolja. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med några kvistar persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept