Yoghurtmarinerat nötkött

Förr i tiden var det vanligt att man mörade kött i sur mjölk, men i den här moderna varianten använder du istället yoghert. Köttet blir verkligen mycket mört och välsmakande.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g benfritt nötkött av t ex fransyska eller innanlår
  • 1½ dl yoghurt
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk ingefära
  • ½ tsk riven muskotnöt
  • 1 krm nejlikor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • ½ dl mjölk
  • ½-1 tsk soya

Gör så här

  1. Putsa köttet skär det i bitar och lägg i en skål eller bunke. Häll över yoghurten och låt köttet ligga i marinaden 8-10 timmar
  2. Tag upp köttet, låt det rinna av och torka det noga. Spara marinaden. Blanda salt och kryddor och strö kryddblandningen över köttskivorna.
  3. Bryn köttet försiktigt på bägge sidor i matfett i en stekgryta. Värmen bör inte vara för hög, för då fastnar köttet lätt. Minska värmen och tillsätt vatten, mjölk och soya. Låt eftersteka under lock tills köttet är mört, ca 20 minuter.
  4. Tillsätt yogherten som köttet marinerats i. Låt sedan allt bli genomvarmt, men utan att koka. servera köttet direkt ur grytan.
  5. Serveringsförslag: Servera med kokt ris, gärna blandat med lite gröna ärter och majskorn.

Kommentarer

Det här receptet hoppas jag mycket på. Det är ju ofta lätt att hitta grytbitar till ett rimligt pris men det blir gärna samma gamla vanliga köttgryta av dem. Tänker steka köttbitarna för sig och servera klyftpotatis i ugn till. Tillsammans med potatisen fyller jag plåten med olika rotfrukter och kryddar med massor med örtkryddor.

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr