Zoodles med het tofu och jordnötsdressing

Svalka och hetta i en krispig kombo. Svarvade zucchini blir till nudelliknande >>zoodles<<. Glutenfritt, laktosfritt och äggfritt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 förpackning fast tofu, ca 270 g
  • 600 g zucchini
  • 150 g romansallad
  • 4 salladslökar
  • 2 avokado
  • 1 msk lönnsirap
  • 2 msk japansk soja
  • ½ msk sesamolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl hackad koriander
  • 180 g böngroddar
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • Rapsolja
  • Flingsalt
  • Jordnötsdressing:
  • 1 dl jordnötssmör, osötat
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk rapsolja
  • ½ msk finriven ingefära
  • 2 msk palmsocker eller brun farin
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
  2. Svarva zucchinin med en grönsakssvarv till tunna strimlor. Eller hyvla den tunt med mandolin eller osthyvel. Strimla romansalladen. Skiva salladslöken tunt. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i små tärningar. Skär tofun i cm-stora tärningar.
  3. Rör ihop lönnsirap, soja, sesamolja och chiliflakes.
  4. Stek tofun i 2 msk olja i en stekpanna på hög värme tills den får färg och är krispig. Häll över sojasåsen och låt koka in.
  5. Blanda zucchini, romansallad, salladslök, avokado, koriander, böngroddar och ½ tsk flingsalt i en skål. Fördela salladen i 4 skålar. Strö över tofubitarna och sesamfrön.
  6. Servera genast med jordnötsdressingen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept